Enrere

Els intèrprets de casa: 33è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà

Diumenge, 18 d'octubre | 12:00

Auditori Nacional d'Andorra (Ordino)

El concert dóna veu a artistes del país amb dues formacions de cambra ben diferents: un quintet i un trio.

El concert s’inicia amb el Quintet amb clarinet en la major, K 581, obra que va escriure Mozart l’any 1789 dedicada al seu amic i clarinetista Anton Stadler. És l’únic quintet amb aquest instrument compost per l’autor i també se’l coneix com a Quintet Stadler. És una de les millors obres del repertori per a clarinet i és molt popular per les seves melodies líriques, especialment en el segon moviment.

En aquesta ocasió, quatre cordes de l’ONCA, Alexandre Arajol, violí; Francesc Planella, violí; Elias Porter, viola, i Jordi Claret, violoncel, i el clarinetista Carles Pertegaz, vinculat a la vida musical del Principat, són els protagonistes d’una obra caracteritzada per la igualtat i l’equilibri dels rols atribuïts a cada instrument en el diàleg de pregunta-resposta.

El concert continua amb la Suite per a violí, clarinet i piano, op. 157b de Milhaud, interpretada pel trio format per Alexandre Arajol, Carles Pertegaz i Míriam Manubens al piano.

L’obra se centra en el concepte de suite instrumental tradicional, amb diferents moviments que contrasten els temes amb diferents estats d’ànim, propis de la música del compositor.

El concert acabarà amb l’obra Trio per a violí, clarinet i piano de Gian Carlo Menotti, interpretada per la mateixa formació.

Font: Agenda Oberta - Usuaris - Andraiax - Més informació al web

Més activitats de Música
Veure altres activitats a Ordino

És aquesta informació errònia o inacurada?