Enrere

Els Pets TRESPUNTZERO: 33è Festival Narciso Yepes Ordino i Fundació Crèdit Andorrà

Divendres, 9 d'octubre | 21:00

Auditori Nacional d'Andorra (Ordino)

El Festival començarà amb una actuació de rock català a càrrec d’Els Pets. Els de Constantí es retrobaran amb els seus seguidors a l’Auditori Nacional d’Andorra per celebrar trenta anys d’èxits amb l’espectacle Els Pets 3.0. Gira de cambra.

El grup es reforça de manera estable amb una secció de corda i vent anomenada La Gran Orquestra Petita. Amb aquesta secció reduïda, els músics expliquen que volen defugir molt conscientment lectures en clau simfònica per anar a buscar subtils nous colors musicals que embolcallin les cançons de sempre, i alguna d’oblidada, per a teatres i auditoris.

La nit de Nadal de l’any 1985, tres joves de Constantí -Lluís Gavaldà, Joan Reig i Falin Cáceres– decideixen crear un grup: Els Pets. Acompanyats d’un parell de veus femenines com a coristes –Les Llufes–, el conjunt comença a tocar per la seva comarca davant un públic incondicional que assisteix a tots els concerts.

L’any següent, Els Pets graven una maqueta a Tarragona amb 16 cançons pròpies. Les actuacions són cada vegada més freqüents i la formació de rock grava el seu primer disc: Els Pets (Discmedi, 1989). Amb aquest àlbum es donen a conèixer gràcies als seus ritmes frescos i a les seves lletres, compromeses, provocadores i dotades de gran sentit de l’humor.

Cada disc nou d’Els Pets és un èxit. Omplen concerts per tota la geografia catalana, reben multitud de premis, creen sintonies per a TV3, són protagonistes d’un programa especial de la BBC sobre el rock català i esdevenen un dels grups més coneguts de tots els temps d’aquest estil musical.

Font: Agenda Oberta - Usuaris - Andraiax - Més informació al web

Més activitats de Música
Veure altres activitats a Ordino

És aquesta informació errònia o inacurada?