L’agregador d’esdeveniments culturals dels Països Catalans compta amb 1.500 activitats setmanals
El projecte, desenvolupat gràcies als Ajuts puntCAT de la Fundació puntCAT, es basa en dades obertes per agregar fonts d’informació
Ahir dilluns 15 d’abril, va tenir lloc a la Fàbrica Moritz Barcelona la presentació en societat del projecte AgendaOberta, disponible per tothom de forma gratuïta des de www.oberta.cat. La iniciativa, desenvolupada per PimPamPum gràcies al finançament dels Ajuts puntCAT de la Fundació puntCAT, està basada en les dades obertes i permet re-aprofitar les dades recapitulades de diverses fonts, entre les quals destaquen les agendes d’institucions i entitats.
El sistema afegeix cada dia de forma automatitzada més de 200 activitats de tot tipus que tenen lloc a tots els punts del territori, agregant-les de manera categoritzada i amb paraules clau. Aquest projecte disposa de més d’un centenar de fonts d’on obté la informació, bàsicament de webs institucionals d’ajuntaments i d’altres agendes culturals. A la presentació de l’AgendaOberta s’ha destacat la tasca pedagògica que aquesta iniciativa desenvolupa amb les administracions i entitats. En aquest sentit, la recomanació de fer servir formats estàndards per les agendes públiques ha tingut molt bona acollida entre les administracions.
En paraules d’en Ricard Huguet, President de la Fundació puntCAT, “la nostra missió fundacional, més enllà de la gestió del domini puntCAT, és la promoció de la cultura i la llengua catalanes a Internet. L’AgendaOberta és una eina vertebradora del territori en tant que agrega les activitats culturals d’arreu del país i les posa a disposició de tothom. Necessitem més iniciatives de valor com oberta.cat, que adoptin el .cat com a vehicle natural de difusió de la cultura i l’activitat en el territori. L’AgendaOberta és un referent en l’aplicació de dades obertes als territoris de parla catalana”.
Al llarg dels primers mesos de vida de l’AgendaOberta, en marxa des de finals de 2012, s’hi han afegit funcionalitats a petició de la comunitat, com ara la publicació d’esdeveniments de forma manual. Precisament augmentar les possibilitats socials del web és un dels objectius en que treballen els desenvolupadors de l’agenda.