Busquem beta-testers! Apunta’t-hi: pots guanyar un smartphone!

Vols testejar AgendaOberta, el directori d’esdeveniments de referència dels territoris de parla catalana? Registra’t a través del formulari disponible a www.oberta.cat i rebràs un usuari i una contrasenya personal per tal de poder provar en primícia l’agenda.

Per agrair la feina dels provadors es sortejaran dos telèfons intel·ligents Samsung Galaxy Ace o equivalent entre les valoracions més constructives.

A dia d’avui AgendaOberta ja compta amb 142 fonts d’agendes d’institucions, entitats i webs, i recull una mitjana de 1.000 actes setmanals. A banda de la promoció de l’estandardització de fonts per tal que siguin més aprofitables també s’han creat sistemes per a poder obtenir informació de fonts no estàndard amb la màxima fidelitat.

Mitjançant un procés automatitzat es recullen periòdicament els esdeveniments de totes les fonts i es processen de manera que se n’extreu la més rellevant i comuna: geolocalització de l’activitat, tipologia, descripció, etiquetes…

AgendaOberta accedeix a fonts d’informació diverses: institucionals, d’entitats, temàtiques… S’ha treballat per potenciar l’estandardització de les fonts amb formats com l’XML, o l’RSS i també per poder obtenir informació amb la màxima fidelitat de fonts amb formats no estandarditzats.